Open

Bandenwissel en Opslag

BANDENWISSEL EN OPSLAG? Carteam Auto Meerstad IN NIEUW-VENNEP!

Carteam Auto Meerstad

BANDENWISSEL EN/OF OPSLAG? CARTEAM AUTO MEERSTAD IN NIEUW-VENNEP!

U wilt toch ook zo veilig mogelijk op de weg rijden?
Zorg er dan voor dat de banden die op uw auto zijn gemonteerd geschikt zijn voor het bijbehorende seizoen.

CONTACT

VAN ZOMERBANDEN NAAR WINTERBANDEN

In Nederland heeft u niet met regelmatig met vaak sneeuw en ijs te maken. Toch zijn winterbanden de betere keuze. U heeft ze al nodig bij temperaturen onder 7 graden Celsius. Winterbanden bieden dan meer grip, en dat niet alleen bij “barre winter” omstandigheden, maar ook al bij een lage temperatuur.

Meer grip met winterbanden in de winter
Het rubber van winterbanden is flexibeler bij lage temperaturen. Door de flexibiliteit vervormen de profielblokken makkelijker bij kou en biedt de soepele band meer grip in de winter. Winterbanden hebben een speciaal breed profiel om regen, sneeuw, hagel en modder weg te werken. U heeft met winterbanden in de winter een kortere remweg en minder kans op ongelukken.

Rijd niet op zomerbanden in de winter
Zomerbanden zijn niet geschikt in de winter. Of ze nu een diep profiel hebben of niet. Het rubber is geschikt gemaakt voor temperaturen vanaf 7 graden Celsius. Rijdt u wel met zomerbanden in de winter dan verhardt het rubber en verliest u grip. Uw zomerbanden slijten hierdoor ook sneller.

Op tijd banden wisselen bij Carteam Meerstad
Als u met winterbanden op een besneeuwd wegdek 50 kilometer per uur rijdt en moet remmen, is uw remweg ongeveer 30 meter. Bevindt u zich in dezelfde situatie met zomerbanden? Dan is uw remweg dubbel zo lang. Dit voorbeeld geeft het nut van autobanden wisselen wel aan.

Banden wisselen van zomerbanden naar winterbanden doet u eind september. Het weer kan ineens omslaan. Wacht niet tot het sneeuwt en iedereen tegelijk zijn banden wil verwisselen. Kom op tijd autobanden wisselen bij autobedrijf Carteam Meerstad.

CONTACT

Carteam Auto Meerstad
Carteam Auto Meerstad

VAN WINTERBANDEN NAAR ZOMERBANDEN

Ligt de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden Celsius? Dan is het tijd om uw winterbanden te verwisselen voor zomerbanden.

Minder grip in de zomer met winterbanden
Een winterband is geschikt gemaakt voor temperaturen onder de 7 graden Celsius. Bij hogere temperaturen stuurt een winterband door het zachte rubber minder precies en gaat u eerder slippen. U heeft een langere remweg en uw winterbanden slijten sneller bij warm weer.

Bij hogere temperaturen kiest u voor zomerbanden
Bij temperaturen boven de 7 graden Celsius kiest u voor zomerbanden. Door de samenstelling van het rubber van zomerbanden, heeft u bij hogere temperaturen een kortere remweg en meer grip op de weg.

Banden wisselen bij autobedrijf Carteam Meerstand
U verwisselt uw winterbanden in het voorjaar voor zomerbanden. Wij adviseren u om uw zomerbanden in april te laten monteren.

Van winter of zomerbanden naar all season banden wisselen
Vindt u twee keer per jaar banden wisselen een gedoe? Kies dan voor all season banden. All season banden hoeft u niet zo vaak te verwisselen. Ze zijn geschikt om het hele jaar door onder uw auto te dragen.

Door hun materiaalsamenstelling en profielopbouw leveren all season banden correcte en veilige prestaties in alle weersomstandigheden. Carteam Meerstad wisselt uw zomer- of winterbanden graag om voor all season banden.

CONTACT

Auto onderhoud

Waarom Carteam Auto Meerstad?

Bij Carteam Auto Meerstad staat een gedreven team klaar om uw auto tegen een scherpe en eerlijke prijs te onderhouden. Carteam Auto Meerstad is dé specialist voor het onderhoud aan uw auto. Twijfelt u over wat er mis is met uw bolide? Geen probleem! Wij geven een helder advies.

Heeft u het nodig om mobiel te blijven tijdens uw onderhoud? Dan hebben wij vervangend vervoer op maat. 

Is vervanging van onderdelen op uw auto nodig? Dan gebruiken wij alleen A-kwaliteit materiaal.

CONTACT OPNEMEN