Open

APK

ALGEMENE PERIODIEKE KEURING (APK)

EV-Team Auto Meerstad

APK

De Algemene Periodieke Keuring, oftwel APK, van uw auto is wettelijk verplicht. U bent zelf verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van de APK. Bij de APK wordt uw auto op veiligheid en milieu-eisen getest. Dit is belangrijk om veilig de weg op te kunnen.
Laat u uw APK verlopen, dan krijgt u twee maanden na het verlopen automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incassobureau. Deze boete bedraagt € 159,-. Ook wanneer u door de politie wordt aangehouden met een verlopen APK krijgt u een boete. U voorkomt deze onnodige kosten door uw APK tijdig door ons uit te laten voeren. 
De kosten van een APK hoeven niet hoog te zijn. Wij nemen de APK bijvoorbeeld mee tijdens een onderhoudsbeurt, waardoor u hier niet extra voor hoeft te betalen. Zo houden we de kosten laag. Door het tijdig laten uitvoeren van een APK voorkomt u daarnaast dat u te lang met kwalen rond blijft rijden. Is er een reparatie nodig? Bij ons krijgt u altijd een kostenopgave vooraf. Hierdoor staat u nooit voor verrassingen.

CONTACT

WANNEER MOET UW ELEKTRISCHE AUTO GEKEURD WORDEN?

Nieuwe auto met benzine- of elektromotor: vier jaar nadat hij voor het eerst de weg op mocht.

Benzine- of elektromotor jonger dan acht jaar: om het jaar.

Benzine- of elektromotor ouder dan acht jaar: elk jaar.

Nieuwe diesel of LPG: drie jaar nadat hij voor het eerst de weg op mocht.

Diesel of LPG ouder dan drie jaar: elk jaar.

AFSPRAAK MAKEN

EV-Team Auto Meerstad